ΑΡΡΥΘΜΙΕΣ ΚΑΙ COVID-19

Το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο Covid τύπου 2 (severe acute respiratory syndrome SARS-CoV2) το οποίο προκαλείται από τον κοροναϊό (COVID-19), πρωτοεμφανίστηκε επισήμως στη Wuhan, στην Κίνα, στις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Η εξάπλωση του ήταν ραγδαία και πλέον ως πανδημία έχει προκαλέσει εκτεταμένες αρνητικές επιπτώσεις στους τομείς πρωτίστως της υγείας και δευτερευόντως της οικονομίας παγκοσμίως.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα άτομα που νοσούν παραμένουν ασυμπτωματικά ή με κοινά συμπτώματα κρυολογήματος όπως βήχα, πυρετό και κόπωση.

Κάποια άτομα, ωστόσο, μπορεί να εμφανίσουν σοβαρές επιπλοκές του αναπνευστικού συστήματος (ARDS) και άλλων οργάνων.

Συχνή επιπλοκή μπορεί να είναι η βλάβη του μυοκαρδίου με αύξηση ένος μυοκαρδιακού ενζύμου, της τροπονίνης.

Διαβάστε περισσότερα: https://drasvestas.gr/arrythmies_kai_covid_19/

Επιμέλεια: Δημήτρης Ασβεστάς, Καρδιολόγος-Αρρυθμιολόγος

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Αποχαιρετισμός στον Λ. Ανθόπουλο

Τον καθηγητή Καρδιολογίας Λάμπρο Ανθόπουλο αποχαιρετά η Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας  της Καρδιακής Ανεπάρκειας. Στο μήνυμά της κάνει λόγο για έναν χαρισματικό δάσκαλο και κλινικό...

Δεύτερη χειρότερη στα εμπόδια υγείας η Ελλάδα από τις χώρες της Ε.Ε.

Χωρίς πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και με ένα σύστημα με αναχρονιστικό τεχνολογικό εξοπλισμό, οι Έλληνες καλούνται να λύσουν τα προβλήματα υγείας τους...

Απεργία – Διαγνωστικά Κέντρα: Έρχεται “θερμό” τριήμερο κινητοποιήσεων – Με κυρώσεις απειλεί το Υπουργείο Υγείας

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται Υπουργείο Υγείας και Διαγνωστικά Κέντρα, μετά την εξαγγελθείσα για αύριο Πέμπτη (26/5) τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου.

Ετικέτες