Φτάσαμε το 1.500.000 εμβολιασμούς για τη γρίπη – Είμαστε κάτω από πέρυσι

Δεν ξέρει ο κόσμος τι να κάνει με το εμβόλιο του κορωνοϊού και το αντιγριπικό εμβόλιο. 

Μόνο η συχνή ενημέρωση του κόσμου από τους επιστήμονες και μόνο, ότι μπορεί να πραγματοποιήσει ακόμη και την ίδια μέρα το εμβόλιο κατά του Κορωνοϊού και το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά του αντιγριπικού εμβολιασμού, τα οποία συγκριτικά με πέρυσι είναι πεσμένα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν συνταγογραφηθεί περίπου 1.900.000 συνταγές για τον αγριπικό εμβολιασμό και έχουν πραγματοποιηθεί 1.500.000 εμβολιασμοί. 
Παράγοντας από τον φαρμακευτικό κλάδο μας επεσήμανε ότι η ψαλίδα μεταξύ των συνταγών που έχουν κοπεί και των πράξεων που έχουν γίνει επιβεβαιώνει ότι οι πολίτες βρίσκονται σε σύγχυση για το τι πρέπει να κάνουν. Την ίδια στιγμή, κατά την ίδια πηγή, υπάρχει μία διάχυτη λανθασμένη πληροφόρηση στους πολίτες, ότι επειδή πέρυσι δεν υπήρχαν πολλά περιστατικά γρίπης, το ίδιο θα γίνει και φέτος. Ομως σημειώνουν οι πηγές μας, πέρυσι τέτοια εποχή ίσχυαν στο μέγιστο βαθμό οι απαγορεύσεις μετακίνησης, συναντήσεων, ενώ και η τηλεργασία ήταν πάνω από 50%. 
Με την πανδημία να έχει και πάλι αναζωπυρωθεί, επιστημονικοί φορείς αλλά και διεθνείς οργανισμοί έχουν χτυπήσει τον κώδωνα του κινδύνου -και μάλιστα από νωρίς καθώς ανέμεναν μια τέτοια εξέλιξη- ότι ο αντιγριπικός εμβολιασμός πρέπει να καλύψει όλες τις ευπαθείς ομάδες, αλλά και να εξελιχθεί ταχύτατα, καθώς ο συνδυασμός Κορωνοϊού και γρίπης θα είναι καταστροφικός για τα δημόσια συστήματα υγείας με περισσότερες απώλειες ανθρώπινων ζωών. 
Δυστυχώς οι εκτιμήσεις για την πορεία του φετινού αντιγριπικού εμβολιασμού δεν είναι ενθαρρυντικές και σίγουρα είναι πιο κάτω από τα 4.000.000 εμβόλια που διενεργήθηκαν πέρυσι. 
Στην πρώτη γραμμή για την αύξηση του αντιγριπικού εμβολιασμού βρίσκεται και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), καθώς τα φαρμακεία είναι αυτά που διενεργούν άνω του 85% των σχετικών εμβολίων. Την ερχόμενη εβδομάδα ο ΠΦΣ πρόκειται να παρουσιάσει και το νέο κοινωνικό του σποτ, με το μήνυμα “Ο αντιγριπικός εμβολιασμός σώζει ζωές”.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2021/11/1500000.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι η θεραπεία αντισωμάτων των GSK-Vir είναι αποτελεσματική κατά όλων των μεταλλάξεων της παραλλαγής Όμικρον

Η θεραπεία αντισωμάτων που ανέπτυξε η GSK μαζί με την αμερικανική Vir Biotechnology είναι αποτελεσματική κατά όλων των μεταλλάξεων του νέου παραλλαγμένου...

Ενημέρωση των γιατρών για την υποβολή αίτησης χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων στους ασθενείς τους που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου

Ενημερωτική καμπάνια στις ιατρικές εταιρείες, στους ιατρικούς συλλόγους και στους γιατρούς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ξεκινά το υπουργείο Υγείας, με στόχο να...

Η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς στην Ελλάδα από τον καρδιοχειρουργό Γεώργιο Τόλη…

Στις 8 Δεκεμβρίου του 1971, ο καρδιοχειρουργός Γεώργιος Τόλης πραγματοποίησε την πρώτη εγχείρηση bypass στην Ελλάδα.

Ετικέτες