Ενδοφλεβικό laser διπλού δακτυλίου: Η εστιασμένη θεραπεία της φλεβικής ανεπάρκειας

Τα τελευταία χρόνια η θεραπεία της χρόνιας φλεβικής νόσου έχει εξελιχθεί με εντυπωσιακό τρόπο: Η ανάγκη για πιο ανώδυνη και αναίμακτη αντιμετώπιση του προβλήματος των κιρσών (φλεβικής ανεπάρκειας), οδήγησε στη δημιουργία και στην ευρύτατη κλινική χρήση μιας σειρά ενδοφλεβικών τεχνικών θεραπείας, με γνωστότερη και πλέον αποδεκτή, το ενδοφλεβικό laser. 

Η θεραπεία των κιρσών άλλαξε οριστικά!

Η ενδοφλεβική θεραπεία των κιρσών με laser παρέχει σημαντικότατα οφέλη για τον ασθενή καθώς είναι ανώδυνη, δεν απαιτεί νάρκωση για την πραγματοποίησή της, είναι αναίμακτη, διότι γίνεται χωρίς τομές και συνεπώς το αισθητικό αποτέλεσμα που παρέχει είναι άριστο, o χρόνος αποθεραπείας είναι ελάχιστος και η αποτελεσματικότητα της μεθόδου είναι πολλαπλά  αποδεδειγμένη στην παγκόσμια βιβλιογραφία. 

Η διαρκής εξέλιξη στην ιατρική τεχνολογία δεν συνέβαλε μόνο στη θεαματική βελτίωση του τρόπου θεραπείας (ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές έναντι σαφηνεκτομής ή απολίνωσης) αλλά και στη ραγδαία εξέλιξη των ίδιων των ενδοφλεβικών τεχνολογιών, (ανώδυνα ενδοφλεβικά laser, ειδικοί καθετήρες ινών radial με εστιασμένη εφαρμογή της ενέργειας, κ.α.) που αναμφισβήτητα αύξησαν την αποτελεσματικότητα των σχετικών επεμβάσεων και ελαχιστοποίησαν το ενδεχόμενο επιπλοκών.

Νέα, απόλυτα εστιασμένη θεραπεία για τα προβλήματα της φλεβικής ανεπάρκειας!

Αν και οι ενδοφλεβικές τεχνικές άλλαξαν οριστικά τον τρόπο αντιμετώπισης των κιρσών, μέχρι πρόσφατα υπήρχαν αρκετοί περιορισμοί λόγω ανατομίας, μεγέθους ή της θέσης που υπάρχει το φλεβικό πρόβλημα, αποτρέποντας τη θεραπεία σε πολύ μεγάλες ή πολύ επιφανειακές φλέβες, σε εκείνες με μεγάλες ελικώσεις καθώς και στους μικρούς κλάδους ή στις διατιτρώσες όπου πολύ συχνά εντοπίζονται τα προβλήματα της φλεβικής ανεπάρκειας.

Σήμερα με μια σειρά νέων ειδικών καθετήρων laser (Radial / Slim 2Ring – εικ.1,2) με απόλυτα εντοπισμένη εφαρμογή της ενέργειας laser διευρύνει σημαντικά τις δυνατότητες των χειρουργών, καθιστώντας την ενδοφλεβική θεραπεία των κιρσών ακόμη πιο ανώδυνη, ασφαλή, σύντομη και αποτελεσματική, για κάθε περίπτωση:

  • Οι νέοι καθετήρες ινών με διπλό δακτύλιο εκπομπής laser (360ο) εφαρμόζουν την ενέργεια σε κάθε σημείο του εσωτερικού τοιχώματος της φλέβας, με απόλυτα εστιασμένο τρόπο, χωρίς να αφήνουν αθεράπευτο κανένα σημείο στην πάσχουσα φλέβα.
  • Οι δύο δακτύλιοι διαμοιράζουν και εφαρμόζουν την πυκνότητα της ενέργειας σε δύο σημεία, με απόλυτη ομοιογένεια, αποτρέποντας τη χορήγηση πλεονάζουσας ενέργειας και κάθε κλινική ή αισθητική παρενέργεια (θερμική βλάβη των παρακείμενων ιστών, πόνο, εκχυμώσεις, κ.α.).
  • Η ομοιόμορφη θεραπεία από δύο δακτυλίους προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια, συντομότερη, πιο ανώδυνη, οριστική σύγκλειση της πάσχουσας φλέβας (κλινική αποτελεσματικότητα 98 -100%).
  • Η χρήση των δύο δακτυλίων laser διευρύνει ουσιαστικά τις δυνατότητες ασφαλούς θεραπείας, σε πολύ μεγάλες (>13 mm) ή πολύ επιφανειακές φλέβες, ενώ η λεπτή έκδοση των δύο δακτυλίων (Slim 2Ring) είναι ιδανική επιλογή για τη θεραπεία της ελάσσονος σαφηνούς, μικρών φλεβών (<0,6 mm), κλάδων και διατιτραινουσών, επιτρέποντας την ελάχιστα επεμβατική και απόλυτα εστιασμένη θεραπεία εκεί που βρίσκεται το πρόβλημα της φλεβικής ανεπάρκειας.

Σήμερα, η αντιμετώπιση των προβλημάτων της φλεβικής ανεπάρκειας πραγματοποιείται με εξελιγμένα διαγνωστικά και χειρουργικά μέσα και επιδιώκει την εντοπισμένη θεραπεία του προβλήματος, με  ασφαλή, ελάχιστα επεμβατικό, ανώδυνο και απόλυτα αποτελεσματικό τρόπο.

Η καλύτερη ενημέρωση του ασθενούς είναι κρίσιμης σημασίας για την εξειδικευμένη διάγνωση και την οριστική θεραπεία των προβλημάτων της φλεβικής ανεπάρκειας.

54654605

Επιμέλεια: Γεώργιος Γαλανόπουλος – Aγγειοχειρουργός – Δρ. Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Γεώργιος Γαλανόπουλος - Aγγειοχειρουργός – Δρ. Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Πηγή: https://www.therapies.gr/%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B5%CF%82/item/1115-%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CE%BF%CF%86%CE%BB%CE%B5%CE%B2%CE%B9%CE%BA%CF%8C-laser-%CE%B4%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%8D-%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B7-%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%86%CE%BB%CE%B5%CE%B2%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Τι αλλάζει στη χορήγηση της ασπιρίνης για άτομα υψηλού κινδύνου

Τι έδειξαν δύο μεγάλες μελέτες για τις επιπλοκές από τη χρήση ασπιρίνης στην πρωτογενή πρόληψη. Η ασπιρίνη μπορεί να...

Πέντε φορές περισσότερες οι πιθανότητες θρόμβωσης για όσους έχουν κιρσούς

Η θεσμοθέτηση Παγκόσμιας Ημέρας για τη Θρόμβωση στις 13 Οκτωβρίου (ημέρα γενεθλίων του Rudolf Virchow, πρωτοπόρου ερευνητή για την παθοφυσιολογία της θρόμβωσης)...

Ποιοι είναι, τι φοβούνται, τι πιστεύουν οι ανεμβολίαστοι

Έρευνα του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών «ΕΝΑ» και της ProRata: Μια ακτινογραφία των πεποιθήσεων, της «ταυτότητας» και του πώς αυτοτοποθετούνται στην κλίμακα...

Ετικέτες