Σ. Ψυχαράκης: Αντιγριπικός εμβολιασμός- Όσα πρέπει να γνωρίζουμε φέτος

Ο ειδικός Ιατρός Γενικής και Οικογενειακής ιατρικής και Διδάκτωρ στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστήμιο Κρήτης, Στέλιος Ψυχαράκης, αναφέρθηκε στην έναρξη της περιόδου του αντιγριπικού εμβολιασμού για τη χειμερινή περίοδο 2021-22, , μέσα από τον Politica 89.8 και την εκπομπή “Δημοσίως” του Νίκου Παπαδάκη.

Πιο συγκεκριμένα τα αντιγριπικά εμβόλια βρίσκονται ήδη στα ράφια των φαρμακείων από την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου και θα γίνονται διαθέσιμα στους πολίτες μετά από συνταγογράφηση μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος από τον θεράποντα ιατρό.

Το εμβόλιο μπορεί να χορηγηθεί ταυτόχρονα με το εμβόλιο του Κορωνοϊού και ο ιατρός έκανε ειδική σύσταση πραγματοποίησης του εμβολίου μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Παράλληλα έδωσε ειδικές οδηγίες για τους ανθρώπους που αυτή τη στιγμή πάσχουν από Κορωνοϊό ή κάποιο άλλο λοιμώδες νόσημα.

Ολοκληρώνοντας, περιέγραψε εκτενώς τις ομάδες αυξημένου κινδύνου στις οποίες υπάρχει προτεραιοποίηση με στόχο την έγκαιρη θωράκιση τους από την επικίνδυνη συμπτωματολογία της γρίπης.

Πηγή: https://www.politica.gr/kriti/s-psucharakis-antigripikos-emboliasmos-osa-prepei-na-gnorizoume-fetos/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Τι αλλάζει στη χορήγηση της ασπιρίνης για άτομα υψηλού κινδύνου

Τι έδειξαν δύο μεγάλες μελέτες για τις επιπλοκές από τη χρήση ασπιρίνης στην πρωτογενή πρόληψη. Η ασπιρίνη μπορεί να...

Πέντε φορές περισσότερες οι πιθανότητες θρόμβωσης για όσους έχουν κιρσούς

Η θεσμοθέτηση Παγκόσμιας Ημέρας για τη Θρόμβωση στις 13 Οκτωβρίου (ημέρα γενεθλίων του Rudolf Virchow, πρωτοπόρου ερευνητή για την παθοφυσιολογία της θρόμβωσης)...

Ποιοι είναι, τι φοβούνται, τι πιστεύουν οι ανεμβολίαστοι

Έρευνα του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών «ΕΝΑ» και της ProRata: Μια ακτινογραφία των πεποιθήσεων, της «ταυτότητας» και του πώς αυτοτοποθετούνται στην κλίμακα...

Ετικέτες