ΕΟΠΥΥ: Έρχονται νέες συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς – Όλο το σχέδιο

ΕΟΠΥΥ: Έρχονται νέες συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς – Όλο το σχέδιοΤι σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας για τους ιδιώτες γιατρούς και τον ΕΟΠΥΥ

Νέες συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς αναμένεται σύντομα να συνάψει ο μεγαλύτερος Οργανισμός Υγείας της χώρας ο ΕΟΠΥΥ.
Ειδικότερα σύμφωνα με έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, αναμένεται σύντομα να γίνουν νέες συμβάσεις με διαφορετικούς όρους για τους γιατρούς που σήμερα συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ, αφού οι εκπρόσωποι του κλάδου θα κληθούν σε διάλογο από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Στόχος είναι να αυξηθεί ο αριθμός των ιδιωτών γιατρών που είναι διαθέσιμοι για τους ασφαλισμένους, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν.
Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια οι συμβάσεις των ιδιωτών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ έχουν περάσει από χίλια κύματα, ενώ ακόμη και σήμερα υπάρχουν περιοχές που δεν διαθέτουν κανέναν συμβεβλημένο γιατρό με τον ΕΟΠΥΥ και οι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν ιδιώτες από την τσέπη τους.
Παράλληλα ο Οργανισμός σε ένα γενικότερο πλαίσιο συνεργασίας του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα αναμένεται να συνάψει νέες συμβάσεις με μονάδες υγείας οι οποίες θα παρέχουν ένα πακέτο υπηρεσιών σε διάφορες περιοχές της χώρας ανάλογα με τις ανάγκες και τα κενά που υπάρχουν.
Ιδιώτες γιατροί και σε Μονάδες Πρωτοβάθμιας
Παράλληλα ετοιμάζεται το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με ρυθμούς εξπρές αφού αναμένεται να κατατεθεί το αργότερο έως το τέλος του χρόνου. Άλλωστε έως το τέλος του έτους θα πρέπει να έχουν ξεκινήσει ήδη οι μεταρρυθμίσεις στην Πρωτοβάθμια, δεδομένων των δεσμεύσεων που έχει η χώρα απέναντι στους θεσμούς.
Ήδη οι βασικές αλλαγές που προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχουν ενσωματωθεί στο κείμενο του νομοσχεδίου το οποίο εκτός των άλλων θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα για τη συνεργασία του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα για αλλαγές σε Κέντρα Υγείας και δομές, αλλά και για την ενίσχυση του συστήματος της Πρωτοβάθμιας με νέα μηχανήματα.
Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να υπάρξει συνεργασία και με ιδιώτες γιατρούς οι οποίοι θα παρέχουν υπηρεσίες στις δημόσιες Μονάδες όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το νομοσχέδιο θα περιγράφει αναλυτικά τον τρόπο που θα γίνουν οι πρώτες Συμπράξεις του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό Τομέα (ΣΔΙΤ), οι οποίες σε πρώτη φάση θα έχουν μία ήπια μορφή προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις.
Στα άρθρα του νομοσχεδίου θα δίνεται η δυνατότητα να γίνουν συνεργασίες με ιδιωτικούς φορείς προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες των αλλαγών στα Κέντρα Υγείας, τα Πολυϊατρεία και τις άλλες δομές, ενώ στο νομοσχέδιο θα δίνεται και η δυνατότητα της συνεργασίας ιδιωτών γιατρών με τις δημόσιες Μονάδες Υγείας, αφού σχεδιάζεται να γίνουν συμβάσεις για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών και υπηρεσιών.
Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι έλεγαν στο HealthReport.gr ότι όπου δεν υπάρχει δυνατότητα κάλυψης συγκεκριμένων ειδικοτήτων ιατρών, θα μπορούν να γίνονται συμβάσεις με ιδιώτες ιατρούς, είτε με φυσικά πρόσωπα είτε ακόμη και με ιδιωτικές μονάδες πρωτοβάθμιας.
Των σχετικών ρυθμίσεων βέβαια θα προηγηθεί αναλυτικός διάλογος ώστε να καταλήξουν οι δύο πλευρές σε κοινούς όρους και προϋποθέσεις. Να σημειωθεί ότι και σήμερα υπάρχουν συνεργασίες με γιατρούς και «μπλοκάκι» σε διάφορες μονάδες υγείας και απομακρυσμένα νοσοκομεία, αλλά γίνεται αποσπασματικά.
Η εμπλοκή των ιδιωτών ιατρών στην ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα γίνει με συγκεκριμένες συμβάσεις που θα περάσουν μέσα από τον ΕΟΠΥΥ, τονίζουν πηγές του HealthReport.gr.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2021/09/blog-post_56.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Νικοτίνη: Πώς θα μειώσουμε τη βλάβη και θα προστατεύσουμε τους νέους

Yπάρχει μια διάχυτη ανησυχία μήπως τα διαθέσιμα νέα εναλλακτικά του τσιγάρου καπνικά προϊόντα γίνουν πολύ δημοφιλή μεταξύ των νέων και μη...

Αιματολογικές Κακοήθειες: Σε νέα «τροχιά» διάγνωσης και θεραπείας

Ούριος άνεμος πνέει στην αντιμετώπιση των αιματολογικών κακοηθειών χάρη  τις αλματώδεις εξελίξεις σε επίπεδο διάγνωσης, όσο και σε επίπεδο θεραπείας. Ωστόσο απαραίτητη είναι και...

Έτσι προστατεύω την καρδιά μου

Πόσα γνωρίζω και πόσα μπορώ να κάνω για να προστατεύσω την καρδιά μου; Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς η Χριστίνα...

Ετικέτες