Ιατρικές βεβαιώσεις στο κινητό-Νέα εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ

Την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί από την κυβέρνηση η νέα εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ «Ιατρικές Βεβαιώσεις». Όπως φανερώνει η ονομασία της, μέσω της εφαρμογής οι πολίτες-ασθενείς θα έχουν πρόσβαση μέσω κινητού τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού υπολογιστή σε ιατρικές βεβαιώσεις.
Η παρουσίαση θα γίνει στις 10:00 το πρωί στο Υπουργείο Υγείας από τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ Νίκη Τσούμα.
Μέσω της εφαρμογής, κάθε πολίτης θα μπορεί να λαμβάνει ηλεκτρονικά και πρόσθετα στοιχεία των προαναφερθέντων βεβαιώσεων, όπως το στάδιο εκκρεμότητας, την εκτέλεσή τους και τη λήξη ισχύος τους, ενώ θα έχει πρόσβαση τόσο για τον ίδιο όσο και για τα προστατευόμενα μέλη του.
Προαπαιτούμενο για τη χρήση της εφαρμογής είναι η εγγραφή του χρήστη στην υπηρεσία της άυλης συνταγογράφησης. Δικαίωμα πρόσβασης έχουν οι πολίτες, που έχουν αυθεντικοποιηθεί είτε μέσω Taxisnet είτε μέσω e-banking.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2021/09/blog-post_29.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Τι αλλάζει στη χορήγηση της ασπιρίνης για άτομα υψηλού κινδύνου

Τι έδειξαν δύο μεγάλες μελέτες για τις επιπλοκές από τη χρήση ασπιρίνης στην πρωτογενή πρόληψη. Η ασπιρίνη μπορεί να...

Πέντε φορές περισσότερες οι πιθανότητες θρόμβωσης για όσους έχουν κιρσούς

Η θεσμοθέτηση Παγκόσμιας Ημέρας για τη Θρόμβωση στις 13 Οκτωβρίου (ημέρα γενεθλίων του Rudolf Virchow, πρωτοπόρου ερευνητή για την παθοφυσιολογία της θρόμβωσης)...

Ποιοι είναι, τι φοβούνται, τι πιστεύουν οι ανεμβολίαστοι

Έρευνα του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών «ΕΝΑ» και της ProRata: Μια ακτινογραφία των πεποιθήσεων, της «ταυτότητας» και του πώς αυτοτοποθετούνται στην κλίμακα...

Ετικέτες