Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Δωρεάν προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις σε όλους

Τι ανέφερε για τις παρεμβάσεις που αναμένεται να γίνουν μέσα στο 2022 σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και clawback. “Η χώρα δεν θα ξανακλείσει”, τόνισε.

Τη διενέργεια δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για βασικές παθήσεις, σε όλους τους πολίτες, ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ.
Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες  για εξαγγελίες στον τομέα της Υγείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως υπάρχει νέος προσανατολισμός, με βάση την εμπειρία που αποκτήθηκε από την πανδημία.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι παρεμβάσεις αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στοχεύουν σε λειτουργικότερα νοσοκομεία και σε φθηνότερα φάρμακα. Θα γίνουν εντός του 2022 και θα έχουν τέσσερις προτεραιότητες:
Εξορθολογισμός του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να γίνει πιο αποτελεσματικός.Γενναία εξάπλωση διάθεσης γενοσήμων φαρμάκων.Εξορθολογισμός του clawback στον ΕΟΠΥΥ.Εκσυγχρονισμός των μεγάλων νοσοκομείων.
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως θα δημιουργηθούν περισσότερα αυτοδύναμα Κέντρα Υγείας, ενώ θα υπάρξουν και συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, για τη δημιουργία πρωτοβάθμιων δομών.
Θα δοθεί έμφαση στην πρόληψη και στη Δημόσια Υγεία. Θα γίνονται δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις για βασικές ασθένειες, στο σύνολο του ελληνικού πληθυσμού.
Στους στόχους της Κυβέρνησης – είπε – είναι και η αντιμετώπιση της μάστιγας της παιδικής παχυσαρκίας.
Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε τη δημιουργία ενός νέου ογκολογικού νοσοκομείου στη βορειοδυτική πλευρά της πόλης: “Το ‘Θεαγένειο’ κλείνει τον κύκλο του. Η Μακεδονία αξίζει ένα σύγχρονο ογκολογικό νοσοκομείο και θα το αποκτήσει”, τόνισε.
Εμβόλιο
Υπογράμμισε πως η απάντηση στην πανδημία είναι το εμβόλιο, λέγοντας πως η χώρα δεν θα ξανακλείσει:
“Το μοναδικό όπλο είναι το εμβόλιο, η κοινωνία και η οικονομία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν. Δεν πρέπει η κοινωνία να διχαστεί επί ενός επιστημονικού ζητήματος. Τα εμβόλια είναι ασφαλή. 9 στους 10 διασωληνώμενους είναι ανεμβολίαστοι. Αυτά είναι δεδομένα επιστημονικά που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Η λύση είναι στο χέρι μας: εμβολιαζόμαστε και απελευθερωνόμαστε”, τόνισε.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2021/09/blog-post_12.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Επίδραση της μέτρησης θερμίδων έναντι της διαλείπουσας νηστείας στην απώλεια βάρους

Άτομα που διατήρησαν 25% θερμιδικό έλλειμμα από την κανονική τους ημερήσια θερμιδική πρόσληψη για τρεις εβδομάδες, παρουσίασαν μεγαλύτερη απώλεια βάρους, σε σύγκριση...

Γιάννης Τούντας: Σε ποιες ομάδες πρέπει να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και ποιοι να πάρουν τρίτη δόση

Την ανάγκη πιο αποτελεσματικής “διείσδυσης” στα στρώματα του πληθυσμού που πείθονται δύσκολα να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, αλλά την αναγκαιότητα...

Εποχική γρίπη: Σταδιακή μείωση της αποτελεσματικότητας (και) του αντιγριπικού εμβολίου

Η μέγιστη αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι της γρίπης παρατηρείται σύντομα μετά τον εμβολιασμό και ακολουθείται κατά μέσο όρο από μια μείωση της...

Ετικέτες