Μέχρι αύριο οι ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ανακοινώσεις για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε συγκεκριμένους κλάδους επαγγελματιών αναμένονται να γίνουν μέχρι αύριο από τον πρωθυπουργό. Επίσης, θα δοθούν διευκρινίσεις και  για το πώς θα λειτουργήσουν οι κλειστοί χώροι εστίασης.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη στην σημερινή ενημέρωση, έως αύριο ο  πρωθυπουργός θα προβεί σε ανακοινώσεις  για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και τη λειτουργία των κλειστών χώρων των καταστημάτων στο τέλος της εβδομάδας που διανύουμε. Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών η κ. Πελώνη απάντησε ότι «ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών προχωρά και βρίσκεται σε πολύ καλό ποσοστό, γύρω στο 77%». Ήδη οι εμβολιασμένοι πολίτες έχουν διευκολύνσεις, ενώ αναμένεται να δοθούν επιπλέον κίνητρα.

Όσο για την συζήτηση που έχει αρχίσει για τον εθελοντικό εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας από 12 έως 15 έτη, η κυβερνητική εκπρόσωπος επεσήμανε ότι πρόκειται για επιστημονικό ζήτημα και η κυβέρνηση θα λάβει υπόψη την θέση των  ειδικών.  Μάλιστα στη σημερινή απογευματινή ενημέρωση αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση  για τον εθελοντικό εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 15 -17 ετών και  το αίτημα για ραντεβού μέσω της πλατφόρμας και πως θα δηλώνεται η γονική συναίνεση.

 Πανδημικό κύμα

Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων εντοπίζεται στους νέους, αφού το 75% των νέων κρουσμάτων αφορά σε άτομα ηλικίας μικρότερης των 34 ετών, ενώ ο κύριος όγκος εντοπίζεται στις ηλικίες 15 έως 24 ετών. «Σε περιοχές με υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, η πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων αφορά σε νέους 15 έως 19 ετών» ανέφερε η κ. Πελώνη. Λόγω των νεότερων δεδομένων αποφασίστηκε να δοθεί το δικαίωμα παραλαβής από τα φαρμακεία δωρεάν self tests και στα παιδιά άνω των 12 ετών. Η ίδια τόνισε ότι το 51% των νέων κρουσμάτων εντοπίστηκαν ύστερα από αυτοδιαγνωστικά τεστ.

Σχετικά με τη μετάλλαξη «Δέλτα» η κ. Πελώνη υποστήριξε ότι το 70% των στελεχών εντοπίστηκαν σε άτομα ηλικίας μικρότερης των 40 ετών. Ενδεικτικό είναι ότι «από το σύνολο των κρουσμάτων με την νέα μετάλλαξη χρειάστηκε να νοσηλευτεί το 13%, εκ των οποίων κανένας δεν ήταν πλήρως εμβολιασμένος».

Πηγή: https://virus.com.gr/mechri-ayrio-oi-anakoinoseis-gia-ton-ypochreotiko-emvoliasmo/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Επείγουσες Καρδιολογικές- Καρδιοχειρουργικές Καταστάσεις σε Νεογνά και Βρέφη

Οι Συγγενείς Καρδιοπάθειες, παρά την πρόοδο της προγεννητικής διάγνωσης, εμφανίζονται σε ποσοστό 7-9/1000 γεννήσεις ζώντων νεογνών. Από αυτές, το 1/4 -1/6 αφορούν κρίσιμες...

Τα εμβόλια mRNA προσφέρουν επίμονη κυτταρική μνήμη και ανοσοαπόκριση

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται για πόσο καιρό θα μας προστατεύουν τα εμβόλια έναντι του κορωνοϊού. Προηγούμενες κλινικές μελέτες για τα εμβολια Moderna και...

Ηλ. Μόσιαλος: Με την αύξηση του αριθμού των εμβολιασθέντων θα μπορέσουμε να ανακόψουμε την αυξητική πορεία της «Δέλτα»

«Με την αύξηση του αριθμού των εμβολιασθέντων στη χώρα μας θα μπορέσουμε και εμείς να ανακόψουμε την αυξητική πορεία της μετάδοσης της...

Ετικέτες