Μετάλλαξη Δέλτα: Παιδιά κάτω των 15 ετών, το 1/3 των μεταλλαγμένων κρουσμάτων

Διπλασιάστηκαν μέσα σε μία εβδομάδα τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα . Το σοκαριστικό, όμως, είναι ότι το 1/3 των περιστατικών είναι παιδιά κάτω των 15 ετών, τα οποία μάλιστα εμφανίζουν υψηλό ιικό φορτίο. Το σύνολο των ανθρώπων που μολύνθηκαν στο νησί είναι κάτω των 30 ετών.

Νέους και παιδιά “προτίμησε” η μετάλλαξη Δέλτα. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα σχεδόν 35 κρούσματα που έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής το 1/3 είναι παιδιά κάτω των 15 ετών, μεταξύ των οποίων και κάποια σε ηλικία από 7 έως 9 ετών.

Η πλειοψηφία των κρουσμάτων ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 16 – 25 ετών, ενώ λιγότερα εντοπίστηκαν σε ηλικίες, μεταξύ 25 και 30 ετών.

Όλοι ανεξαιρέτως οι προσβεβλημένοι Κρητικοί από τον νέο και εξαιρετικά μεταδοτικό ιό, ήταν ανεμβολίαστοι. Το γεγονός ενισχύει την επιστημονική υπόθεση, ότι το νέο κύμα του κορονοϊού αναμένεται να πλήξει όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19.

Τα καλά νέα είναι, ότι όλα τα νέα περιστατικά αποτελούν συρροές κρουσμάτων, δηλαδή έχουν μολυνθεί μετά από επαφές μεταξύ τους και προς το παρόν δεν υπάρχουν σποραδικά (ορφανά) κρούσματα.

Τα κακά νέα είναι ότι τα παιδιά που μολύνθηκαν από τον ιό Δέλτα, εμφανίζουν στο εργαστήριο υψηλό ιικό φορτίο, κάτι που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά μεταδοτικά. Όλα τα περιστατικά έχουν απομονωθεί στο σπίτι και κανένα δεν χρειάστηκε να νοσηλευθεί σε νοσοκομείο.

Αναμένεται να δοθεί “πράσινο φως” για τον εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών

Την ίδια στιγμή, σε χθεσινή της συνεδρίαση της η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών φαίνεται να προσανατολίζεται να δώσει “πράσινο φως” για την ανοσοποίηση κατά της Covid-19 εφήβων μαθητών Λυκείου, μεταξύ 15 και 17 ετών.

Εάν οριστικοποιηθεί η απόφαση στην επόμενη συνεδρίαση, θα υπάρξει άμεσο άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού γι’ αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Πηγή: https://www.iatropedia.gr/eidiseis/metallaksi-delta-paidia-kato-ton-15-eton-to-1-3-ton-metallagmenon-krousmaton-stin-kriti/144849/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Επείγουσες Καρδιολογικές- Καρδιοχειρουργικές Καταστάσεις σε Νεογνά και Βρέφη

Οι Συγγενείς Καρδιοπάθειες, παρά την πρόοδο της προγεννητικής διάγνωσης, εμφανίζονται σε ποσοστό 7-9/1000 γεννήσεις ζώντων νεογνών. Από αυτές, το 1/4 -1/6 αφορούν κρίσιμες...

Τα εμβόλια mRNA προσφέρουν επίμονη κυτταρική μνήμη και ανοσοαπόκριση

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται για πόσο καιρό θα μας προστατεύουν τα εμβόλια έναντι του κορωνοϊού. Προηγούμενες κλινικές μελέτες για τα εμβολια Moderna και...

Ηλ. Μόσιαλος: Με την αύξηση του αριθμού των εμβολιασθέντων θα μπορέσουμε να ανακόψουμε την αυξητική πορεία της «Δέλτα»

«Με την αύξηση του αριθμού των εμβολιασθέντων στη χώρα μας θα μπορέσουμε και εμείς να ανακόψουμε την αυξητική πορεία της μετάδοσης της...

Ετικέτες