Κορονοϊός: Όλο το σχέδιο του κατ’ οίκον εμβολιασμού – Με τι ποσό θα αμείβονται οι ιδιώτες γιατροί

Στην τελική ευθεία είναι ο κατ’οίκον εμβολιασμός πολιτών που δεν μπορούν να μετακινηθούν.
Το νέο πρόγραμμα θα συμβάλλει στην εκστρατεία «Ελευθερία» καθώς θα προστεθούν άτομα από όλες τις ηλικιακές ομάδες που δεν έχουν εμβολιαστεί λόγω αδυναμίας, παράλληλα με τη μεγάλη προσπάθεια που επιχειρείται για την αύξηση της συμμετοχής στον εμβολιασμό.
Η διάταξη που αφορά στον κατ’ οίκον εμβολιασμό περιλαμβάνεται σε τροπολογία του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για «Κύρωση Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος “Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος” και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας και των παραρτημάτων της, ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19 και άλλες διατάξεις» και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή.
Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη σχετική τροπολογία, ο εμβολιασμός κατ’οίκον διενεργείται μόνο για τους πολίτες που αδυνατούν να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα και πληρούν τα κριτήρια της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι τα άτομα τα οποία βρίσκονται σε μόνιμο κλινοστατισμό, τα άτομα τα οποία έχουν σοβαρή έκπτωση της λειτουργικότητας, δηλαδή η μετακίνησή τους γίνεται με πολύ μεγάλη δυσκολία και περιπτώσεις με βαριά ψυχική ή νοητική νόσο, για παράδειγμα τη νόσο Αλτσχάιμερ.
Για την υλοποίηση του προγράμματος κατ’ οίκον εμβολιασμού, για το χρονικό διάστημα έως τις 30-9-2021, φορείς υλοποιήσης ορίζονται οι ιδιώτες γιατροί κάθε ειδικότητας οι οποίοι δηλώνουν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στον κατ’ οίκον εμβολιασμό και συμβάλλονται σχετικώς. Οι ιδιώτες γιατροί θα διενεργούν με ευθύνη τους τον εμβολιασμό και καταχωρούν τα στοιχεία των εμβολιασμένων στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών κατά του κορονοϊού. Οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί θα διενεργούνται για λόγους ευκολίας με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.
Με την έκδοση του ΦΕΚ, θα υπάρχει κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς έτσι ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Θα δοθεί ένα ικανό χρονικό διάστημα για να δηλώσουν ενδιαφέρον οι γιατροί και θα γίνει ανάρτηση των ονομάτων αυτών. Τα άτομα με βαριά αναπηρία θα μπορούν να καλούν τους ιδιώτες γιατρούς για να γίνει εμβολιασμός στο σπίτι.
Για κάθε διενεργούμενο κατ’ οίκον εμβολιασμό καθορίζεται αποζημίωση των ιατρών 20 ευρώ. Για κάθε εμβολιασμό στο ιατρείο καθορίζεται αποζημίωση των ιατρών ύψους τριών ευρώ. Υπενθυμίζεται, σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ότι υπάρχει η δυνατότητα ώστε οι γιατροί να μπορούν να πραγματοποιούν τους εμβολιασμούς και στο ιατρείο τους.
Η αποζημίωση καταβάλλεται από τον ΕΟΠΥΥ και καλύπτεται με έκτακτη οικονομική επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας λόγω της Covid- 19. Η αποζημίωση είναι ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δε δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική διοίκηση και το δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις Περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

Αναρτήθηκε από Μαστοράκου Αννα 

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2021/06/blog-post_48.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Επείγουσες Καρδιολογικές- Καρδιοχειρουργικές Καταστάσεις σε Νεογνά και Βρέφη

Οι Συγγενείς Καρδιοπάθειες, παρά την πρόοδο της προγεννητικής διάγνωσης, εμφανίζονται σε ποσοστό 7-9/1000 γεννήσεις ζώντων νεογνών. Από αυτές, το 1/4 -1/6 αφορούν κρίσιμες...

Τα εμβόλια mRNA προσφέρουν επίμονη κυτταρική μνήμη και ανοσοαπόκριση

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται για πόσο καιρό θα μας προστατεύουν τα εμβόλια έναντι του κορωνοϊού. Προηγούμενες κλινικές μελέτες για τα εμβολια Moderna και...

Ηλ. Μόσιαλος: Με την αύξηση του αριθμού των εμβολιασθέντων θα μπορέσουμε να ανακόψουμε την αυξητική πορεία της «Δέλτα»

«Με την αύξηση του αριθμού των εμβολιασθέντων στη χώρα μας θα μπορέσουμε και εμείς να ανακόψουμε την αυξητική πορεία της μετάδοσης της...

Ετικέτες