Τέλος οι παρατάσεις για τους συνταξιούχους γιατρούς του ΕΣΥ που δόθηκαν λόγω covid – Ποιοι εξαιρούνται

Τέλος οι παρατάσεις για τους συνταξιούχους γιατρούς του ΕΣΥ που δόθηκαν λόγω covid – Ποιοι εξαιρούνται.Ποιες ειδικότητες εξαιρούνται από τη διακοπή της παράτασης


Αποχωρούν από τα νοσοκομεία στο τέλος του μήνα, οι γιατροί που επρόκειτο να συνταξιοδοτηθούν στο τέλος του 2020, αλλά πήραν παράταση για να στηρίξουν το ΕΣΥ λόγω του κορονοϊού.
Η παράταση είχε δοθεί με τροπολογία του υπουργείου Υγείας τον Νοέμβριο του 2020 και είχαν δικαίωμα να παραμείνουν έως το τέλος Ιουνίου του 2021, προκειμένου να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της επιδημίας στη χώρα μας.


Οι εξαιρέσεις


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, η κυβέρνηση αλλά και το υπουργείο Υγείας αποφάσισαν να μη δώσουν άλλη παράταση στους γιατρούς, ώστε να συνταξιοδοτηθούν και να αποχωρήσουν από το σύστημα. Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί και η δυνατότητα να προωθηθούν οι προσλήψεις νέων γιατρών που είναι στην αναμονή για μία θέση σε νοσοκομείο.

Ωστόσο υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο HealthReport.gr ότι θα υπάρξουν πιθανότατα κάποιες εξαιρέσεις σε ειδικότητες που δεν μπορούν να βρεθούν. Μεταξύ αυτών είναι η ειδικότητα της αναισθησιολογίας που παρουσιάζει περιορισμένο αριθμό ενδιαφερόμενων γιατρών για να εργασθούν στο ΕΣΥ. Γι αυτό και θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους είναι προς συνταξιοδότηση να παραμείνουν για ένα διάστημα ακόμη και πιθανότατα για 6 μήνες.

Παράλληλα θα εξετασθεί εάν επαρκούν οι Παθολόγοι στο ΕΣΥ, ώστε να διατηρηθούν στο σύστημα ορισμένοι και να παρέχουν υπηρεσίες λόγω του covid.

Όπως τονίζουν επιβεβαιωμένες πηγές του HealthReport.gr, θα εξετασθούν κατά περίπτωση τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, ώστε να διαπιστωθεί εάν παρουσιάζουν ελλείψεις ιατρικού προσωπικού σε συγκεκριμένες ειδικότητες, ώστε κατ’ εξαίρεση να δοθούν παρατάσεις σε γιατρούς που είναι προς συνταξιοδότηση.


Θα πρόκειται πάντως για ελάχιστες περιπτώσεις και εφόσον κριθεί απαραίτητο, έλεγαν οι ίδιες πηγές.

Αναρτήθηκε από Μαστοράκου Αννα

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2021/06/covid_75.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Επίδραση της μέτρησης θερμίδων έναντι της διαλείπουσας νηστείας στην απώλεια βάρους

Άτομα που διατήρησαν 25% θερμιδικό έλλειμμα από την κανονική τους ημερήσια θερμιδική πρόσληψη για τρεις εβδομάδες, παρουσίασαν μεγαλύτερη απώλεια βάρους, σε σύγκριση...

Γιάννης Τούντας: Σε ποιες ομάδες πρέπει να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και ποιοι να πάρουν τρίτη δόση

Την ανάγκη πιο αποτελεσματικής “διείσδυσης” στα στρώματα του πληθυσμού που πείθονται δύσκολα να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, αλλά την αναγκαιότητα...

Εποχική γρίπη: Σταδιακή μείωση της αποτελεσματικότητας (και) του αντιγριπικού εμβολίου

Η μέγιστη αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι της γρίπης παρατηρείται σύντομα μετά τον εμβολιασμό και ακολουθείται κατά μέσο όρο από μια μείωση της...

Ετικέτες