Κορονοϊός: Ξεκινά ο εμβολιασμός και για τις ηλικίες 65 και άνω στην Ελλάδα με το εμβόλιο της AstraZeneca

Τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca και για τις ηλικίες 65 ετών και άνω, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας.

 Ξεκινά ο εμβολιασμός και για τις ηλικίες 65 και άνω στην Ελλάδα με το εμβόλιο της AstraZeneca ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας!

Όπως είπε χαρακτηριστικά βάσει των τελευταίων επιστημονικών δεδομένων, αναμένεται σύντομα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να εισηγηθεί την διενέργεια εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca και για τις ηλικίες 65 και άνω στην Ελλάδα.
Να σημειωθεί εδώ ότι ανάλογη τακτική έχουν υιοθετήσει και άλλες χώρες στην Ευρώπη καθώς αποδείχθηκε ότι είναι αποτελεσματικό και για αυτές τις ηλικίες.
Πάντως τον επόμενο μήνα αναμένεται να υπάρξουν αυξημένες παραδόσεις εμβολίων στη χώρα μας
Όπως είπε, η Ελλάδα, αύριο, Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 αναμένεται να ξεπεράσει τους 1 εκατ. εμβολιασμούς, ενώ βάση των υπολογισμών στο τέλος του μήνα, οι εμβολιασμοί των Ελλήνων κατά του κορωνοϊού θα ανέλθουν σε 1,7 εκατομμύρια.
«Η επιχείρηση Ελευθερία προχωρά ομαλά, με ασφάλεια και σεβασμό» είπε ο κ. Κικίλιας, ενώ πρόσθεσε πως με τα εμβόλια χτίζεται σταδιακά το τείχος ανοσίας: «ελπίδα εδώ» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Αναρτήθηκε από Μαστοράκου Αννα

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2021/03/65-astrazeneca.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Πολυβιταμίνες, ωμέγα-3, προβιοτικά και βιταμίνη D μπορεί να μειώσουν σε έναν βαθμό τον κίνδυνο λοίμωξης Covid-19

Η λήψη συμπληρωμάτων πολυβιταμινών, ωμέγα-3, προβιοτικών ή βιταμίνης D, μπορεί να μειώνει σε έναν βαθμό τον κίνδυνο να κολλήσει κάποιος κορονοϊό, ιδίως...

Γερμανία – Τα γρήγορα διαγνωστικά τεστ δεν μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο τον κορονοϊό, υποστηρίζουν ορισμένοι ειδικοί

Τα διαγνωστικά τεστ αντιγόνου, τα οποία χρησιμοποιούνται μαζικά σε σχολεία, εταιρείες και μπροστά από καταστήματα, δεν μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο τον...

Κορωνοϊός: Ποιες εξετάσεις απαιτούνται για τις θρομβώσεις. Οι συστάσεις της Αιματολογικής Εταιρείας

Η έγκαιρη διάγνωση έχει ζωτική σημασία στους ασθενείς που παρουσιάζουν θρομβώσεις μετά το εμβόλιο. Ποιες εξετάσεις χρειάζονται. Ποια είναι τα ύποπτα ευρήματα...

Ετικέτες