Το θαύμα του εμβολιασμού-Το Ισραήλ επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα

Με σχεδόν το μισό πληθυσμό του Ισραήλ να έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, η χώρα ανοίγει ένα σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων της. 

Το Ισραήλ άρει σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα, καθώς μελέτες δείχνουν ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι 95,8% αποτελεσματικό στην πρόληψη νοσηλείας και θανάτου. Από την Κυριακή, καταστήματα, βιβλιοθήκες και μουσεία μπορούν να ανοίξουν, αλλά απαιτούνται κοινωνικές αποστάσεις και μάσκες.

Το υπουργείο Υγείας λέει ότι είναι το πρώτο στάδιο της επιστροφής στην κανονική ζωή. Το Ισραήλ έχει το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στον κόσμο. Περισσότερο από το 49% των ανθρώπων έλαβαν τουλάχιστον μία δόση .

Η χώρα εισήλθε στο τρίτο lockdown στις 27 Δεκεμβρίου μετά την επανεμφάνιση του ιού. Σύμφωνα με τα μέτρα χαλάρωσης, οι άνθρωποι μπορούν πλέον να εισέρχονται σε εμπορικά κέντρα και τουριστικά αξιοθέατα όπως ζωολογικούς κήπους.

Σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται πιστοποιητικού εμβολιασμού 

Πολλές άλλες εγκαταστάσεις είναι πλέον σε θέση να ανοίξουν ξανά, όπως γυμναστήρια, ξενοδοχεία και συναγωγές. Ωστόσο, απαιτούν ένα «πράσινο διαβατήριο», ένα πιστοποιητικό που μπορεί να ληφθεί μόνο όταν κάποιος έχει εμβολιαστεί. Ένας μικρός αριθμός ατόμων που έχουν αναρρώσει από τον ιό και δεν είναι επί του παρόντος επιλέξιμα για το εμβόλιο μπορούν επίσης να λάβουν το πιστοποιητικό.

Το διαβατήριο, το οποίο περιέχεται σε μια εφαρμογή, εκδίδεται από το υπουργείο Υγείας και θα ισχύει για έξι μήνες, μία εβδομάδα μετά τη δεύτερη δόση .

Τα πλήθη επιτρέπονται πλέον σε συναυλίες και οι αθλητικές εκδηλώσεις έχουν ανοίξει ξανά με χωρητικότητα 75%, αλλά έχουν ανώτατο όριο 300 ατόμων μέσα και 500 έξω . Παρά τη χαλάρωση των περιορισμών, το αεροδρόμιο του Ισραήλ θα παραμείνει κλειστό για άλλες δύο εβδομάδες.

Ας σημειωθεί ότι το Σάββατο, το υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι μελέτες αποκάλυψαν ότι ο κίνδυνος ασθένειας από τον ιό έχει μειωθεί 95,8% μεταξύ των ατόμων που είχαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer. Διαπίστωσε επίσης ότι το εμβόλιο ήταν 98% αποτελεσματικό στην πρόληψη πυρετού ή αναπνευστικών προβλημάτων.

ΠΗΓΗ: BBC,https://www.news4health.gr/ygeia/6609/to-thayma-tou-emvoliasmoy-to-israil-epistrefei-stadiaka-stin-kanonikotita

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Κορονοϊός: Πώς το air condition σκορπίζει τα σταγονίδια COVID-19 σε κλειστούς χώρους

Υπάρχουν πολλές έρευνες τα ιικά σταγονίδια που μεταφέρουν τον νέο κορονοϊό μεταδίδονται μέσω του αέρα. Αλλά δεν υπάρχουν...

Τα εμβόλια Covid-19 μπορεί να επηρεάσουν πρόσκαιρα τις μαστογραφίες

Οι μαστογραφίες ρουτίνας πρέπει να γίνονται είτε πριν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, είτε τέσσερις έως έξι εβδομάδες μετά...

Μελέτη: Αυξημένη τροπονίνη σε αναρρώσαντες από βαριά λοίμωξη COVID-19

Μεγάλο ποσοστό ασθενών που διέφυγαν του θανάτου από σοβαρή λοίμωξη COVID-19 παρουσίασε αυξημένες τιμές τροπονίνης κατά τη νοσηλεία τους, είχαν απεικονιστικά ευρήματα ισχαιμικών ή ινωτικών αλλοιώσεων σε μαγνητική...

Ετικέτες