Αγωνία των ελευθεροεπαγγελματιών καρδιολόγων για την διάθεση εμβολίων

Οι ελευθεροεπαγγελματίες καρδιολόγοι ζητούν από την κυβέρνηση να μάθουν πότε θα είναι διαθέσιμα τα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Απάντηση στο ερώτημα πότε ακριβώς θα διατεθούν εμβόλια κατά του κορονοϊού στους ελευθεροεπαγγελματίες καρδιολόγους ζήτησε με επιστολή του προς την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών στις 30 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος του ομώνυμου συλλόγου, Φώτιος Πατσουράκος.

Όπως σημειώνει στο iEidiseis ο έμπειρος επί σειρά δεκαετιών καρδιολόγος, «στην ειδικότητά μας κάνουμε υπερηχογραφήματα και άλλες εξετάσεις που μας φέρνουν σε εξαιρετικά κοντινή απόσταση με τους ασθενείς. Ως εκ τούτου, κινδυνεύουμε να κολλήσουμε τον κορονοϊό κι άρα ανήκουμε χωρίς αμφιβολία στις ιατρικές ειδικότητες που θα έπρεπε να προηγηθούν στον εμβολιασμό».

Η κυρία Μαρία Θεοδωρίδου πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών μιλώντας χθες στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους και ερωτώμενη για τον εμβολιασμό των γιατρών στον ιδιωτικό τομέα, ανέφερε ότι το θέμα απασχολεί τους ειδικούς και θα δοθεί προτεραιότητα στις ειδικότητες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας…

Πλην όμως, με την απάντησή της προς τους ελευθεροεπαγγελματίες καρδιολόγους να καθυστερεί, ο κ. Πατσουράκος εκφράζει μέσω του iEidiseis ανησυχία για την έκβαση του αιτήματός τους και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υγεία των συναδέλφων του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή προς την κυρία Θεοδωρίδου την οποία κοινοποίησε και στην ηγεσία του ΥΥΚΑ, «οι ελευθεροεπαγγελματίες καρδιολόγοι, όπως και κάθε ελευθεροεπαγγελματίας ιατρό,ς αποτελούν την προμετωπίδα του συστήματος υγείας κάθε χώρας. Τα ιδιωτικά ιατρεία και οι φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (πολυιατρεία, ιδιωτικά εργαστήρια, ιατρεία) δέχονται πληθώρα περιστατικών τα οποία αντιμετωπίζονται και δεν καταλήγουν στα νοσοκομεία, αποσυμφορίζοντας έτσι τα νοσοκομεία από τα επείγοντα ή χρόνια περιστατικά. Για να μπορέσουν να επιτελέσουν το έργο τους πρέπει και οι ίδιοι να είναι υγιείς και φυσικά να εμβολιαστούν όπως και όλοι οι υγειονομικοί έναντι της COVID-19».

Όπως κάνει γνωστό εξάλλου, οι καρδιολόγοι ως κλινικοεργαστηριακοί ιατροί πλην της κλινικής εξέτασης, διενεργούν και ιατρικές πράξεις που έρχονται σε άμεση επαφή με τον ασθενή (triplex καρδιάς, test κοπώσεως, Stress echo, διοισοφάγειο υπερηχογράφημα κλπ.) μέσω των οποίων έχουν μεγάλη έκθεση στο ιικό φορτίο κάθε ασθενή (καθώς ουσιαστικά σκύβουν από πάνω του).

«Ζητούμε από εσάς την άμεση ένταξη τους στον εμβολιαστικό σχεδιασμό, στον οποίο μέχρι στιγμής δεν έχουμε ενημερωθεί ότι έχουν περιληφθεί, αν δεν θέλουμε να έχουμε και άλλα θύματα από ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς και να προστατέψουμε έτσι το δημόσιο σύστημα υγείας», καταλήγει αναμένοντας μια απάντηση που κατά τον ίδιο έχει καθυστερήσει.

Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/eidiseis/ygeia/item/74676-agonia-ton-eleftheroepaggelmation-kardiologon-gia-tin-diathesi-emvolion

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Οδηγίες ΕΠΕ: Εμβόλιο COVID – 19 σε ασθενείς με Χρόνια Αναπνευστικά Νοσήματα

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία χαιρετίζει το εξαιρετικό επιστημονικό επίτευγμα της παραγωγής και διάθεσης, σε χρόνο ρεκόρ, αποτελεσματικών και ασφαλών εμβολίων για...

Η έκθεση Πισσαρίδη για την Υγεία

Ως βασικές παθογένειες του συστήματος υγείας αναφέρονται η απουσία μηχανισμού αξιολόγησης, ελέγχου και ποιότητας στις μονάδες υγείας, η έλλειψη σύγχρονων μονάδων...

Ετικέτες