Άνοιγμα σχολείων: Τι εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι- Τα δυο σενάρια και οι πιθανές ημερομηνίες

Το απόγευμα αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων καθώς από το μεσημέρι συνεδριάζουν εξ αποστάσεως οι ειδικοί με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Πάντως η κυβέρνηση διά του κυβερνητικού εκπροσώπου έχει δηλώσει ότι το άνοιγμα των σχολείων είναι προτεραιότητα και ειδικά το άνοιγμα των δημοτικών. Αντίστοιχα και οι ειδικοί θεωρούν ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία και μάλιστα όλων των βαθμίδων, σημειώνουν πηγές του HealthReport.gr.
Βάση των ίδιων πηγών πρόθεση της υπουργού Παιδείας είναι ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου (Παρασκευή), ωστόσο όλα θα κριθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα και δεν μπορεί να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο ολιγοήμερης μετάθεσης της έναρξης των δια ζώσης μαθημάτων καθώς συζητείται και ως ημερομηνία η 11η Ιανουαρίου (Δευτέρα).
Ακόμα ένα σενάριο είναι να ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία και να ακολουθήσουν μία εβδομάδα αργότερα τα γυμνάσια και τα λύκεια καθώς υπάρχουν αρκετά μέλη της επιστημονικής επιτροπής που προκρίνουν κάτι τέτοιο όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έχει δηλώσει ότι θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες ταυτόχρονα.

Αναρτήθηκε από Μαστοράκου Αννα

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2020/12/blog-post_50.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Οδηγίες ΕΠΕ: Εμβόλιο COVID – 19 σε ασθενείς με Χρόνια Αναπνευστικά Νοσήματα

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία χαιρετίζει το εξαιρετικό επιστημονικό επίτευγμα της παραγωγής και διάθεσης, σε χρόνο ρεκόρ, αποτελεσματικών και ασφαλών εμβολίων για...

Η έκθεση Πισσαρίδη για την Υγεία

Ως βασικές παθογένειες του συστήματος υγείας αναφέρονται η απουσία μηχανισμού αξιολόγησης, ελέγχου και ποιότητας στις μονάδες υγείας, η έλλειψη σύγχρονων μονάδων...

Ετικέτες