Κοροναϊός : «Προστασία για δύο χρόνια» από συνδυασμό του Sputnik-V με το εμβόλιο της AstraZeneca

Αισιόδοξες εκτιμήσεις από το Κέντρο Γκαμαλέγια που ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο

Ο συνδυασμός του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V και του εμβολίου της βρετανο-σουηδικής AstraZeneca θα εγγυάται προστασία από την Covid-19 για δύο χρόνια, υποστήριξε τη Δευτέρα ο Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, διευθυντής του επιστημονικού Κέντρου Γκαμαλέγια που ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο.
«Τα κύτταρα μνήμης με την χρήση ενός τέτοιου υβριδικού εμβολίου, αποτελούμενου από δύο συστατικά, θα διαμορφώνονται πολύ καλύτερα. Και το εμβόλιο προφανώς θα προστατεύει τον εμβολιαζόμενο όχι για 3-4 μήνες, αλλά τουλάχιστον για δύο χρόνια» δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Ρωσία-24.
Η AstraZeneca είχε νωρίτερα υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το Κέντρο Γκαμαλέγια για τον συνδυασμό των εμβολίων.
Η συνεργασία αποφασίστηκε μετά τη διαπίστωση ότι το εμβόλιο της AstraZeneca είναι πιο αποτελεσματικό όταν χορηγείται πρώτα σε μικρή δόση και μετά σε μεγαλύτερη.
Πιθανώς αυτό συμβαίνει επειδή μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης οι εθελοντές της AstraZeneca ανέπτυξαν αντισώματα όχι μόνο εναντίον του κοροναϊού αλλά στον ακίνδυνο ιό που περιέχει το εμβόλιο.
Το πρόβλημα θα μπορούσε θεωρητικά να παρακαμφθεί με τη χρήση διαφορετικού ιού στη δεύτερη δόση, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Sputnik-V.

Αναρτήθηκε από Μαστοράκου Αννα

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2020/12/sputnik-v-astrazeneca.html


Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Οδηγίες ΕΠΕ: Εμβόλιο COVID – 19 σε ασθενείς με Χρόνια Αναπνευστικά Νοσήματα

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία χαιρετίζει το εξαιρετικό επιστημονικό επίτευγμα της παραγωγής και διάθεσης, σε χρόνο ρεκόρ, αποτελεσματικών και ασφαλών εμβολίων για...

Η έκθεση Πισσαρίδη για την Υγεία

Ως βασικές παθογένειες του συστήματος υγείας αναφέρονται η απουσία μηχανισμού αξιολόγησης, ελέγχου και ποιότητας στις μονάδες υγείας, η έλλειψη σύγχρονων μονάδων...

Ετικέτες