Η εξέλιξη των ειδών…

Φοιτητής ακόμα ,στο δεύτερο με τρίτο έτος της Ιατρικής Σχολής. Μετά το τέλος των μαθημάτων ”κατέβηκα ”στη Σητεία για διακοπές . Μια μέρα με πήρε ο πατέρας μου και ”ανεβήκαμε ” στο χωριό του, τα Αχλάδια να πιούμε καφέ στην πλατεία. Καθίσαμε πράγματι κάτω από τον πλάτανο και σιγά-σιγά μαζεύτηκαν όλοι σχεδόν οι χωριανοί και η συζήτηση περιεστράφη γύρω από τη σχολή μου και την Ιατρική γενικότερα… Οι ερωτήσεις ”βροχή”.

Και τι μαθαίνεις ”γιατρέ”…Έχω ένα σφάκτη επαέ ήντανε?…η πίεση μου ανεβαίνει ήντα λες εσύ?..κλπ,κλπ Σιγά -σιγά η κουβέντα πήγε στο ποιο ”φιλοσοφικό”.
-Μα είναι αλήθεια ”γιατρέ” οτι ο άνθρωπος προέρχεται από τσι πιθήκους? με ρώτησε ένας χωριανός.
-Εεεεε ναι …Υπάρχει μια τέτοια θεωρία….απάντησα και εγώ μισοζαλισμένος από τις συνεχείς ερωτήσεις..
Και τότε έρχεται η απάντηση από το διπλανό τραπέζι από το θείο μου το Γιάννη…
-Αυτά είναι σαχλαμάρες ανηψο… Εγώ έχω δει πολλούς ανθρώπους να γίνονται ”μαϊμούνια”..αλλά ”μαϊμούνι” που να γίνει άνθρωπος ποτές…!!!!!

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Άτμισμα ( e -τσιγάρο) στους Εφήβους!!!Προειδοποιήσεις από την American Heart Association

Πρόσφατα σε ένα από τα μεγαλύτερα περιοδικά της Καρδιολογίας,το Circulation Research, δημοσιεύθηκαν οι θέσεις της AmericanHeart Association για το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Φορείς ΠΦΥ: Τελεσίγραφο σε Πλεύρη- Έως 7 Ιουλίου ενημέρωση για τα μέτρα διάδωσης

Ζήτημα επιβίωσης  θέτουν φορείς της ΠΦΥ σε επιστολή προς τον υπουργό Υγείας εάν δεν επιλυθούν εντός του μηνός εκκρεμότητες σχετικά με το claw back. Σε...

Πως ο SARS-CoV-2 επιδρά στην ανδρική γονιμότητα

Ερευνητές  προσπάθησαν να εστιάσουν περισσότερο στις επιπτώσεις του COVID-19 στo ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα, διενεργώντας αρκετές έρευνες, αλλά μέχρι σήμερα, τα αποτελέσματα είναι αμφιλεγόμενα. Μετά-ανάλυση μελετών...

Ετικέτες