Κορονοϊός: Έρχεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε εργαζόμενους του τομέα Υγείας! Ποιοι δικαιούνται το μπόνους

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση λόγω κορονοϊού για εργαζόμενους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και στις ΜΑΦ αλλά και σε φορείς του τομέα υγείας, προωθεί η κυβέρνηση.
Όλοι στη ΜΕΘ και τις ΜΑΦ
Ειδικότερα με βάση διάταξη που προωθείται και αναμένεται να κυρωθεί με νόμο στη Βουλή, μισός μισθός θα δοθεί στο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό βοηθητικό προσωπικό (προσωπικό καθαρισμού, τραπεζοκομοι) που υπηρετεί σε νοσοκομεία (ΕΣΥ, πανεπιστημιακά και στρατιωτικά νοσοκομεία) παρέχοντας τις υπηρεσίες του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ή σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), ασθενών νοσούντων από κορωνοϊό Covid-19.

Στους εργαζόμενους σύμφωνα με τις πληροφορίες του HealthReport.gr, θα καταβληθεί για το έτος 2020 η «έκτακτη οικονομική ενίσχυση ίση προς το ήμισυ ενός καταβαλλομένου μηνιαίου βασικού μισθού. Η παροχή αυτή υπολογίζεται στον βασικό μισθό που έχει ο δικαιούχος κατά τις οριζόμενες στην παρ. 2 χρονικές περιόδους και είναι ακατάσχετη» σημειώνεται χαρακτηριστικά στη διάταξη.


Για να λάβει στο ακέραιο ένας εργαζόμενος το έκτακτο μπόνους θα πρέπει να μισθοδοτήθηκε για χρονικό διάστημα τουλάχιστον διμήνου «από 25.2.2020 και εφεξής μέχρι και 30.6.2020, ως υπηρετών σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ή σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας ασθενών νοσούντων από κορωνοϊό Covid-19» περιγράφεται στη διάταξη.
Στο μεταξύ όμως 600 ευρώ μετρητά και χωρίς …κατάρτιση θα λάβουν 600 ευρώ οι ιδιώτες γιατροί. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: “Καταργείται το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης- Απευθείας τα 600 ευρώ στους επιστήμονες”
Μπόνους σε ΕΚΕΑ, Ε.Κ.Α.Π.Υ και ΕΟΠΥΥ
Επίσης με βάση άλλη διάταξη που αποκαλύπτει το HealthReport.gr και θα εμπεριέχεται στο άρθρο 13 νόμου που θα κυρωθεί, προβλέπεται οικονομική ενίσχυση και σε άλλους φορείς του τομέα της υγείας.

Ειδικότερα, έκτακτη οικονομική ενίσχυση προβλέπεται και για τους εργαζόμενους στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (E.K.E.A), στην Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (Ε.Κ.Α.Π.Υ), στον ΕΟΠΥΥ, καθώς και στο Ωνάσειο.

«Στο πάσης φύσεως προσωπικό που υπηρετεί στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (E.K.E.A) , στην Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας, στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ) και στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο καταβάλλεται για το έτος 2020 έκτακτη οικονομική ενίσχυση ίση προς το ήμισυ του καταβαλλομένου μηνιαίου βασικού μισθού. Η παροχή αυτή υπολογίζεται στον βασικό μισθό που έχει ο δικαιούχος…».

Αναρτήθηκε από Μαστοράκου Αννα

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2020/04/blog-post_52.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

ΟΙ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Τους θερινούς μήνες  στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια φαίνεται να αντιμετωπίζουμε συχνά το πρόβλημα της υψηλής θερμοκρασίας περιβάλλοντος με κύριες επιπλοκές τις...

Περιστατικό ΗΦΕ (2ο):Γυναίκα με Συγκοπτικό Επεισόδιο

Σε συνέχεια του προηγούμενου περιστατικού: https://cardiologynews.gr/2022/08/10/apantisi-peristatiko-ife-1ogynaika-me-sygkoptiko-epeisodio/ Δύο εικοσιτετράωρα μετά την απόσυρση της φλεκαϊνίδης αποκαταστάθηκε εκ νέου φλεβοκομβικός ρυθμός, με...

Πανεπιστήμια: Ξεκινά ο έλεγχος για την είσοδο στα ΑΕΙ, φοιτητών, προσωπικού και διδακτικού προσωπικού

Ήδη στις εισόδους του κτιρίου Διοίκησης του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εγκαταστάθηκαν μηχανήματα ελέγχου εισόδου. Με προσωπικές ψηφιακές κάρτες εισόδου, αυστηρούς ελέγχους, πανεπιστημιακή αστυνομία και πειθαρχικές...

Ετικέτες